Annexos

Experiències de ciutats amigues a Espanya

En aquest annex s’expliquen diferents projectes de ciutat amiga que s’han portat a terme a Espanya. Alguns s’han portat a terme a Barcelona i a altres ciutats i pobles de Catalunya.

Normativa sobre els parcs infantils

A Catalunya no hi ha una legislació específica per al desenvolupament tècnic de projectes de parcs infantils. Aquest document “Normativa sobre els parcs infantils” és el resultat de la intenció d’un comitè d’experts d’unificar els criteris de seguretat en parcs infantils existent en diferents estats membres de la CEE i explica els criteris de seguretat.

Com són de segurs els nostres parcs públics infantils?

En aquest annex trobareu l’article “Seguridad en los parques infantiles”, que proporciona informació sobre un estudi que es va dur a terme a 130 zones públiques de joc infantil repartides per diferents ciutats espanyoles per analitzar la seguretat dels parcs infantils d’ús públic. En aquest document comprovareu quins són els defectes de manteniment més habituals tant de les zones com del mobiliari dels parcs públics, així com la declaració del decàleg d’un parc infantil “10”.

Racons, una manera d'organitzar l'aula

En aquest document “Racons, una manera d’organitzar l’aula” es fa una classificació dels racons atenent diversos criteris (racons de joc-racons de treball; racons col·lectius-racons individuals). És una altra perspectiva per enfocar el tema dels racons.

Racó de joc

En aquest document “Projecte de joc símbòlic” es fa una introducció molt completa al joc simbòlic: com apareix, com evoluciona i les seves característiques.

Posteriorment explica dos racons de joc com el racó de la cuina i el racó de les nines des de l’organització, passant pel procés de joc, fins a l’avaluació dels racons. Tot acompanyat de fotografies dels seus protagonistes en plena acció.

Anar a la pàgina anterior:
Exercicis d'autoavaluació
Anar a la pàgina següent:
Índex general