Referències

Bibliografia bàsica

Alcor, E. (2008). Instalaciones solares fotovoltaicas. Sevilla: Progemsa.

Llibre dirigit a electricistes professionals o tècnics de branques afins que vulguin conèixer els criteris bàsics d’aplicacions de l’energia solar fotovoltaica.

Lejardi, L. (1998). Acumuladores de electricidad. Sevilla: Progemsa.

Aquest llibre és un manual pràctic per al coneixement, la instal·lació i el manteniment de bateries.

Fuentes, A.; Álvarez, M. (2003). Prácticas de energia solar fotovoltaica. Sevilla: Progemsa.

Descripció pas a pas de disset pràctiques experimentals per a l’aprenentatge professional de la tecnologia fotovoltaica, orientades a estudiants i professors d’aquesta matèria. Els seus autors, professors d’un centre de formació professional, tenen molts anys d’experiència pràctica en l’àrea de les instal·lacions elèctriques.

Diversos autors Revista PHOTON. Aachen (Alemanya): PHOTON Europe GmbH

Revista alemanya amb una edició en castellà que es distribueix mensualment i tracta monogràficament de l’energia solar fotovoltaica. Inclou reportatges d’actualitat tant d’aspectes tècnics com de coneixement del mercat o aplicacions significatives a Europa.

Bibliografia complementària

Energía solar fotovoltaica: Normas Une. (2004) Madrid: Ediciones AENOR.

Text íntegre de les vint-i-set normes UNE-EN (versions oficials en espanyol de les corresponents normes europees) actualment vigents (abril de 2006). Elaborades pel comitè tècnic de normalització AEN/CTN/206/GT 82, Sistemes d’Energia Solar Fotovoltaica.

Lorenzo, E. (2006). Radiación solar y dispositivos fotovoltaicos (vol. II). Sevilla: Electricidad Solar Fotovoltaica.

Un llibre de nivell avançat, encara que assequible per a persones amb una formació tècnica prèvia, no necessàriament en l’àrea fotovoltaica, destinat a tots els tècnics que vulguin aprofundir en els aspectes fonamentals que regeixen el comportament de la radiació solar i els generadors solars.

Adreces d'interès

www.idae.es

Pàgina de l’Institut Nacional per a la Diversificació Energètica, estament espanyol des del qual es gestionen i promouen totes les accions estatals a favor de les energies renovables. Aquesta pàgina és un bon fons de recursos i informació a l’Estat espanyol referent a la normativa i documentació tècnica de referència en l’àmbit de les energies renovables.

www.icaen.net

Pàgina de l’Institut Català d’Energia, institució és l’homòloga de l’IDAE. A Catalunya, com en el cas de l’IDAE aquesta pàgina és un bon fons de recursos i informació referida a les energies renovables.

www.aperca.org

Pàgina de l’Associació de Professionals de les Energies Renovables de Catalunya que recull força dades del sector de les energies renovables a Catalunya i duu a terme accions de divulgació tècnica, i a més és una bona base de dades de les empreses especialitzades en aquest sector.

www.asif.org

Pàgina de l’Associació Espanyola de la Indústria Fotovoltaica que recull força dades del sector fotovoltaic i duu a terme accions de divulgació tècnica i posa a disposició del visitant una relació classificada dels seus associats.

www.censolar.es

Pàgina d’una entitat privada dedicada a la divulgació de les energies renovables. Recull tot tipus d’informacions, documentació i programari descarregable relacionat amb les energies renovables.

www.intiam.cat

Empresa especialitzada en la formació i divulgació de les energies renovables i equip de redacció de la documentació d’aquesta unitat didàctica. En aquesta pàgina hi trobareu documentació relacionada amb les energies renovables.

Anar a la pàgina anterior:
Mapa conceptual
Anar a la pàgina següent:
Resultats d'aprenentatge