Annexos

La percepció subliminar

La percepció subliminar és la captació d’un estímul que no arriba a la representació conscient i, tot i així, condiciona la conducta de la persona al marge de la seva voluntat conscient, és a dir, fa referència a la captació d’estímuls representats per sota del llindar sensorial mínim per al seu reconeixement conscient.

Una bona lectura complementària és l’article sobre estimulació subliminar “Mensajes que no llegan a la consciencia”, de la professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Jenny Moix Queraltó:

Mensajes que no llegan a la consciencia

Tall sagital del cervell amb la descripció de les àrees sensoriomotores de l'escorça cerebral

En aquesta figura podeu observar la localització de les diferents àrees sensoriomotores de l’escorça cerebral.

Figura

Ernst Heinrich Weber

Ernst Heinrich Weber (1795 – 1878) va ser un psicòleg alemany, fundador de la psicofísica, una doctrina o branca de la psicologia que estudia la relació entre els estímuls i la percepció.

Les seves investigacions van ser dirigides a comparar les observacions anatòmiques amb les observacions realitzades al microscopi. Es va dedicar sobretot a l’observació del moviment i la percepció dels animals comparant i explicant en tot moment amb lleis físiques (en el camp de la mecànica i la termodinàmica) les observacions realitzades.

La llei de Weber va ser una de les primeres lleis que es van descobrir en el camp de la psicologia fisiològica com a conseqüència del nou mètode d’investigació utilitzat al s.XIX, anomenat Mètode experimental.

Anar a la pàgina anterior:
Exercicis d'autoavaluació