Introducció

La neteja i la cura de la roba és una part important del suport domiciliari de la persona en situació de dependència. La higiene de la roba és una part important de la higiene i la salut personal, ja que la roba bruta pot afavorir l’aparició de malalties per la proliferació dels gèrmens.

Els TAPSD han de desenvolupar una tasca molt important dins de la llar portant a terme la neteja i la cura de la roba de forma directa o bé acompanyant els membres que hi viuen en aquest procés; per tant, els continguts que es tracten pretenen oferir els coneixements i les eines per desenvolupar aquesta tasca.

En l’apartat “Manteniment i ordre de la roba” coneixerem diferents sistemes per ordenar la roba als armaris perquè sigui fàcil trobar-la per part del tècnic o de la persona en situació de dependència. També es trobaran indicacions sobre com i quan fer el canvi d’armari. Per acabar, es donen consells per reparar la roba quan es fa malbé i per reciclar-la quan se li vol donar una segona vida.

En l’apartat “Rentat, assecat i planxat” coneixerem les tècniques de rentat, assecat i planxat de la roba per assegurar la seva neteja i conservació. Posarem especial èmfasi en el fet que aquests processos es facin sense riscos per part dels tècnics i pels usuaris.

Per assolir els objectius d’aquesta unitat cal que feu els exercicis d’autoavaluació i les activitats proposades. En cas de dubte podeu preguntar al fòrum de l’assignatura, ja que així us podran ajudar els vostres companys o el professor.

Anar a la pàgina següent:
Resum