Activitats

Infecció, toxiinfecció i intoxicació alimentària

L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer la diferència entre els conceptes d’infecció, toxiinfecció i intoxicació alimentària.

Cerqueu informació sobre els termes infecció, toxiinfecció i intoxicació alimentària. En què es diferencien?

La diferència rau en què és el que provoca les malalties de transmissió alimentària (MTA), ja sigui el mateix bacteri o les seves toxines (substància tòxica produïda pel bacteri):

  • Infecció: MTA causades per microorganismes presents en aliments.
  • Toxiinfecció: MTA causades per toxines produïdes dins el cos humà per microorganismes presents en aliments.
  • Intoxicació: MTA causades per toxines presents en aliments, produïdes per microorganismes.

Font: Guia oberta a la seguretat alimentària (PDF).

Contaminació encreuada

L’objectiu d’aquesta activitat és veure com podem evitar la contaminació encreuada.

Visualitzeu el següent vídeo de l’Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) i després feu un resum dels punts principals que s’hi tracten.

Punts principals tractats en el vídeo:

  • Les mans i els aliments s’han de rentar bé amb aigua i sabó després de manipular aliments crus.
  • També es poden emprar taules i ganivets diferents per a aliments cuits i cuinats.
  • Eixuga’t bé les mans amb paper de cuina.
  • Cuina completament bé els aliments d’origen animal.

Anar a la pàgina anterior:
Seguretat i higiene alimentàries
Anar a la pàgina següent:
Exercicis d'autoavaluació