Exercicis d'autoavaluació

Exercici 1

Relacioneu els conceptes següents:

NúmPreguntaResposta
1

Els establiments on hi ha un contacte directe entre el client i els productes, com és el cas del supermercat, hipermercat, autoservei… s’anomenen… .

2

Els establiments que ofereixen una venda assistida als seus clients, com per exemple les botigues i mercats municipals, s’anomenen… .

3

Els establiments que ofereixen punts de venda assistida amb altres de venda lliure, com per exemple uns grans magatzems, s’anomenen… .

Exercici 2

Les botigues tradicionals, o comerç al detall, es classifiquen segons els productes que venen en:

Trieu les opcions correctes:

NúmPregunta
1

Alimentaris.

2

No alimentaris.

3

Peixateria.

4

Carnisseria.

5

Equipament de la llar.

6

Equipament de la persona.

7

Fruites i verdures.

8

Lleure i cultura.

9

Productes agrícoles.

Exercici 3

El cicle de la compra s’estableix en cinc etapes; sabríeu dir quines són?

Trieu les opcions correctes:

NúmPregunta
1

Reconeixement de l’activitat.

2

Reconeixement de la necessitat.

3

Recerca i informació sobre els productes o serveis.

4

Recerca de les possibilitat de fiançament.

5

Avaluació de les diferents opcions.

6

Decisió de comprar o no comprar.

7

Avaluació del producte o servei comprat.

8

Retorn del producte un cop provat.

Exercici 4

La compra virtual en línia ha crescut de manera considerable aquests últims anys.

Marqueu si són vertaderes (V) o falses (F) les opcions següents:

NúmPreguntaVF
1

Ofereix les mateixes garanties que la compra directa en un establiment.

2

Accepta pagament en línia.

3

Un cop el producte arriba a casa, ja no hi ha opció de devolució.

4

Has de comprar sempre des del mateix ordinador per tal que sigui vàlida.

5

El sistema de pagament no és segur.

6

S’han instaurat dues grans dates com a promoció d’aquest tipus de compra: Black Friday i Cyber Monday.

Exercici 5

Segons la planificació de les nostres compres, poden ser de tipus:

Trieu l’opció o les opcions correctes:

NúmPregunta
1

Programades.

2

Diàries.

3

Ocasionals.

4

Urgents.

Exercici 6

La dieta mediterrània aposta per una alimentació saludable, incorporant aliments com ara…

Marqueu si són vertaderes (V) o falses (F) les opcions següents:

NúmPreguntaVF
1

Arròs i pasta integral.

2

Oli vegetal.

3

Llegums.

4

Carn vermella i xai.

5

Brioixeria industrial.

6

Peix blanc i blau.

7

Llet semidesnatada i begudes vegetals.

8

Fruita seca.

9

Mel.

10

Sucre.

11

Plats precuinats.

12

Carns blanques.

13

Embotits.

Exercici 7

L’etiquetatge dels productes alimentaris envasats ens permet conèixer:

Trieu l’opció o les opcions correctes:

NúmPregunta
1

Nom i denominació del producte.

2

La seva composició.

3

El país d’origen.

4

El preu per kg.

5

El lot de fabricació.

6

On retornar el producte en cas que no ens agradi.

Exercici 8

Segons el tipus de producte (fresc, conserva, neteja, tèxtils…), l’etiquetatge ha de complir les següents directrius.

Marqueu si són vertaderes (V) o falses (F) les opcions següents:

NúmPreguntaVF
1

En el cas d’aliments frescos, l’etiquetatge ha d’estar visible en el mateix lloc de la venda.

2

El tèxtil i calçat pot estar etiquetat únicament amb l’idioma del país d’origen.

3

Els tèxtils comprats per metres, no cal que portin cap tipus d’etiqueta.

4

Els aliments frescos han de portar indicat el país d’origen o zona de captura.

5

L’etiquetatge de la roba només pot anar serigrafiada a la part interior.

6

El productes de neteja només han d’indicar quin és el seu component principal.

7

La normativa és flexible i no obliga els fabricants de productes de neteja a incloure: no ingerir, mantenir fora de l’abast dels nens i en cas d’intoxicació truca al Servei nacional d’Informació Toxicològica (915620420).

8

L’etiquetat Ecolabel ens indica el nombre d’estrelles d’un congelador.

Exercici 9

Entre els productes que necessiten conservació en fred tenim…

Marqueu si són vertaderes (V) o falses (F) les opcions següents:

NúmPreguntaVF
1

Patates.

2

El peix fresc.

3

Els llegums,

4

Els ous.

5

Els plàtans i bananes.

6

La llet.

7

L’oli d’oliva.

8

La carn.

9

Les cebes i els alls.

10

Tonyina en conserva oberta.

11

Els cereals i pseudocereals.

12

El menjar cuinat.

Exercici 10

Indiqueu quin és el lloc més adequat per refrigerar els següents aliments dins de la nevera.

Relacioneu els conceptes següents:

NúmPreguntaResposta
1

Els ous, les mantegues, la melmelada, salses i begudes, la llet, l’aigua, begudes vegetals…

2

Aliments llestos per consumir, com per exemple pasta fresca, embotits, aliments en ús (tomàquet fregit, hummus, paté…)…

3

Productes làctics (iogurts, formatge, postres…) i aquells productes ja cuinats i que ens han sobrat…

4

Productes que necessiten més fred, com ara la carn i el peix…

5

Fruites i verdures…

6

Productes que s’han de conservar per sota els -18 °C…

Exercici 11

El consum responsable comporta…

Marqueu si són vertaderes (V) o falses (F) les opcions següents:

NúmPreguntaVF
1

Comprar a un preu més econòmic.

2

Reduir el consum de béns i serveis que no ens són necessaris.

3

Posar en pràctica les dues erres: reutilitzar i rentar.

4

Fomentar el consum de més productes perquè hi hagi més venda i per tant millori l’economia.

5

Promoure el consum local.

6

Promoure les exportacions d’altres països per afavorir la seva economia.

7

Promoure el consum de productes de temporada.

Anar a la pàgina anterior:
Activitats
Anar a la pàgina següent:
Annexos