Referències

Bibliografia bàsica

Diversos autors. (2009). Guia de consum sostenible i conscient. Petits canvis en el dia a dia. Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC). Barcelona: Diputació de Barcelona.

En aquesta guia elaborada per la Diputació de Barcelona trobareu una reflexió sobre la visió de proposta d’un consum conscient i responsable en la nostra societat. Aborda la transformació d’aquest consum des de diferents aspectes del nostre dia a dia, aportant exemples concrets de com portar-ho a terme. Es tracta d’un recull de propostes i petits canvis per implementar en el nostre dia a dia. (enllaç PDF).

Diversos autors. (2014). Aprèn a administrar la teva economia domèstica. Obra Social. Caixa Terrassa. Cima.

En aquesta guia trobareu d’una manera molt amena i senzilla que suposso administrar l’economia d’una persona. (enllaç PDF).

Adreces d'interès

OCU.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) és una organització independent en defensa dels drets del consumidor. Ofereix informació objectiva i assessorament sobre serveis i béns per ajudar els compradors a prendre la millor decisió.

IDESCAT.

Aquesta adreça correspon a l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), organisme encarregat de la publicació oficial de les dades estadístiques del nostre país.

Ofereix informació estadística de consulta sobre indicadors relatius a: població, habitatge, impostos, sectors econòmics, treball, cultura i esports, eleccions i medi ambient.

Agència Tributaria.

Aquesta adreça web correspon a un Portal de l’Agencia Tributària Espanyola dirigit a donar informació sobre els impostos i la seva utilitat en un format molt senzill i comprensible, ja que està pensada per oferir continguts sobre la matèria als alumnes d’educació primària i secundària.

Tràmits.

Adreça web de la Generalitat de Catalunya dirigida a donar suport per a la realització de tràmits. Trobareu informació relacionada amb què “cal fer si em jubilo”, “no puc pagar una factura de subministrament”, “vull accedir a la meva salut”…

Espai Barcelona cuida.

“Barcelona Cuida” és un centre pioner que vol donar resposta a les necessitats de les persones cuidadores. Depèn de l’Ajuntament de Barcelona i ofereix informació sobre els serveis i recursos existents en el territori.

SerCuidadorA.

Aquesta adreça correspon a la pàgina “SerCuidorA” de la Creu Roja. Es tracta d’una pàgina dirigida als cuidadors no professionals. Facilita informació relacionada amb la cura i l’atenció de les persones grans i en situació de dependència i ofereix material de consulta com ara guies sobre diferents temàtiques (pròpies i d’altres entitats), infografies…, que es poden descarregar de manera gratuïta.

INE - Institut Nacional d'Estadística.

En aquesta adreça trobareu informació sobre l’Institut Nacional d’Estadística (INE)i les seves dades.

Referències bibliogràfiques

Diversos autors (2017). “Anàlisi d’hàbits de consum i compra de la província de Barcelona”. Diputació de Barcelona. (Enllaç web).

Teresa Martin. (2013, revisat 2017). L’atenció centrada en la persona ACPGerontologia. (Enllaç web.

Anar a la pàgina anterior:
Resultats d'aprenentatge