Introducció

Des dels inicis de la humanitat la llum és utilitzada com una eina per il·luminar però també per crear ambients. Només cal pensar quan fem un sopar romàntic, i com ens esforcem per crear la il·luminació més adient.

El desig de dominar la llum, de dirigir-la i d’utilitzar-la per fer-la més expressiva és el motor de la innovació tecnològica dels aparells d’il·luminació i l’objectiu essencial dels il·luminadors.

La història de la il·luminació i dels estils que es van creant us servirà com a base per poder comprendre i treballar la part més pràctica de la il·luminació, conèixer els tipus de llums i les seves funcions i com les podeu fer servir.

En el primer apartat, “Breu història de la il·luminació escènica”, aprendreu tot el que està relacionat amb la història de la il·luminació al teatre i al cinema, des dels seus inicis fins al cinema contemporani.

En el segon apartat, “Estils i gèneres de la il·luminació audiovisual”, aprofundireu en el coneixement de la llum com a eina de transmissió d’emocions dins el cinema. Es farà un recorregut pels corrents més influents que han creat les bases de la il·luminació i els cànons reconeguts i reconeixibles per tots els espectadors.

Per adquirir els objectius d’aquesta unitat heu de mantenir el ritme d’aprenentatge i de seguiment d’aquesta unitat, tot fent les activitats i els exercicis proposats. També heu de seguir de forma acurada les recomanacions del professor de l’aula.

També us convido que quan aneu al teatre o al cinema pareu atenció a la il·luminació i intenteu identificar quins equips s’han fet servir i a quin estil pertanyen.

Anar a la pàgina següent:
Resum