Introducció

En aquesta unitat, “Operatòria dental”, es tracta l’organització i la classificació de l’instrumental i el material dental per a una millor eficiència en el treball i els procediments terapèutics per resoldre problemes patològics i estètics de les dents. Es fa especial referència als procediments habituals de treball en les clíniques dentals propis dels tècnics en cures auxiliars d’infermeria.

La unitat està subdividida en tres nuclis d’activitat. En el d’“Odontologia conservadora: instrumental, material i procediments” es tracta l’organització de l’instrumental i els procediments previs a les tècniques de l’odontologia conservadora o altres tècniques que també requereixen la preparació prèvia de l’instrumental. Aprendreu l’instrumental i el material necessaris per a restauracions i les funcions pròpies de l’auxiliar en aquests procediments.

El segon nucli d’activitat és “Endodòncia i cirurgia: instrumental i materials”. Aquest apartat permet conèixer l’especialitat de l’odontologia que s’ocupa dels teixits pulpars i quin és l’instrumental i el material necessari en aquests tractaments. També en aquest apartat veureu quins són els procediments quirúrgics més habituals i aprendreu a preparar un camp quirúrgic i els protocols d’aïllament per garantir les màximes condicions d’higiene.

En el tercer nucli d’activitat, “Altres procediments: instrumental i materials”, es presenta l’instrumental i el material per als diferents tipus de tractaments protèsics i els procediments de preparació de diversos materials. També l’instrumental i material per als tractaments d’ortodòncia i periodòncia.

Per assolir els continguts d’aquesta unitat és important que l’alumne estudiï els continguts i realitzi les activitats d’aprenentatge i d’autoavaluació proposades abans de desenvolupar els diferents exercicis avaluables de cada unitat.

Anar a la pàgina següent:
Resum