L'Institut Obert de Catalunya utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers en tots els seus serveis per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que accepteu el seu ús.
D'acord

Requisits d’accés

  • Tenir 18 anys o més (o complir-los l'any natural en què es formalitza la matrícula).
  • Les persones que tenen entre 16 i 18 anys per poder estudiar a distància han de demanar una autorització a la direcció de l'IOC. Aquesta sol·licitud ha de ser raonada, exposant el màxim de detalls i amb la documentació del centre d'origen i l'EAP corresponent. També es podrà exigir l'assistència a una entrevista personal amb el Departament d'Orientació de l'IOC per comprovar que s'han exhaurit les mesures proposades i que pot ser recomanable la formació a distància.

    Sol·licitud d’autorització de matrícula per a l’alumnat de 16 a 18 anys

  • Les persones que tenen menys de 16 anys per poder estudiar a distància han de demanar una autorització al Departament d’Ensenyament. En general es prioritzen les mesures que vinculen l'alumne a un centre ordinari i es demana que s'hagin realitzat i esgotat els recursos i mesures educatives que ho promouen. Cal fomentar el desenvolupament psicosocial de l'alumne menor d'edat i els centres ordinaris presencials com a eina facilitadora i necessària per a tal efecte. Un model d'educació a distància no presencial, com l' IOC, hauria de ser l'última mesura d'elecció o considerar-se com a temporal mentre es restableix la situació que provoca desadaptació.