L'Institut Obert de Catalunya utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers en tots els seus serveis per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que accepteu el seu ús.
D'acord

Matriculació

 

 Terminis Terminis

 

Trimestre d'Hivern 2018

 • estudiants nous: del 6 al 10 de novembre de 2017
 • estudiants antics: del 4 al 13 de desembre de 2017

 Calendari de matrícula

 

  Preus  Preus

 

 

Documentació Documentació

Requisit de matrícula: tenir 18 anys o més.

La documentació que cal presentar per fer la matrícula per primera vegada és la següent:

 • L’original del DNI o d’un altre document identificatiu.
 • L’original de la documentació acadèmica que acredita els estudis anteriors: títols oficials, el llibre d'escolaritat o certificats oficials de notes (els butlletins i els informes d'avaluació no són vàlids).
 • Estudiants que han cursat i superat els mòduls A i B d'un PQPI: no podran convalidar cap mòdul.
 • Estudiants amb dret a la bonificació o l’exempció del preu de matrícula: documentació acreditativa de la circumstància al·legada.
 • Estudiants amb Necessitats Educatives Especials que vulguin ser atesos pel nostre Departament d'Orientació: documentació acreditativa de la circumstància al·legada.
 • Singularitats:
  • Estudiants que tenen entre 16 i 18 anys: Cal que tinguin l'autorització signada per la direcció de l'IOC per estudiar a distància. Per tant, cal sol·licitar-ho abans de l'inici de la matrícula. Descarregueu-vos la sol·licitud. Només s'accepten els següents supòsits:
   • si tenen un contracte laboral que els impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari;
   • si es troben en procés d'obtenció d'un permís de treball;
   • si són esportistes d'alt rendiment;
   • si són alumnes que han cursat o cursen els programes de formació i inserció durant aquest curs i volen cursar els ensenyaments d'educació secundària obligatòria per a adults;
   • si participen en els programes d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya Garantia Juvenil.
   • Excepcionalment, el director o directora dels serveis territorials, o el gerent del Consorci de Barcelona a la ciutat de Barcelona, pot autoritzar la incorporació d'alumnes que no compleixin els requisits anteriors amb l'informe previ de la Inspecció d'Educació. Per obtenir l'autorització cal adreçar-se directament a Inspecció educativa i els SSTT corresponents.
  • Estudiants menors de 16 anys: Només amb l' autorització del Departament d’Ensenyament. (el seu procediment de matricula no és el mateix que el que figura aquí. Un cop reben l'autorització del Departament d'Ensenyament, se'ls envien instruccions personalitzades)

Durant el període de preinscripció les persones interessades hauran d'escanejar i carregar a la Secretaria GES del campus IOC aquesta documentació que, en el moment de la matrícula presencial, es validarà a la vista dels originals.

 

Procediment Procediment

 

Estudiants nous Estudiants nous

Guia ràpida de matrícula

Tutorial i ajuda Informació


pas 1  Pas 1. Durant el període de matrícula accediu a l’aplicació de preinscripció http://ioc.xtec.cat/secretaria/ges/alta per introduir les vostres dades personals i triar el centre de suport des d'on voleu ser tutoritzats.

L’aplicació de preinscripció estarà oberta: 

 • De divendres 3 de novembre a les 9:00h fins divendres 10 de novembre a les 10:00h.


Pas 2  Pas 2. L’aplicació us proporciona el nom d’usuari o usuària i la contrasenya que també rebreu a la vostra bústia mitjançant un missatge de correu electrònic. Assegureu-vos que teniu una adreça de correu electrònica activa.

Pas 3  Pas 3. Torneu a entrar al campus de l’IOC i feu clic sobre l'enllaç a la Secretaria GES (http://ioc.xtec.cat/campus/course/view.php?id=71). Aneu a la pestanya Dades personals per acabar d’emplenar totes les vostres dades personals sense oblidar el domicili, el lloc i data de naixement, etc.

Pas 4  Pas 4. Aneu a la pestanya Documents aportats i pengeu-hi els documents escanejats que aporteu: el DNI o document identificatiu (obligatori), la documentació acadèmica, justificants de bonificació o exempcions de matrícula, etc.

Pas 5  Pas 5. Per formalitzar la matrícula és imprescindible que aneu personalment amb la documentació original o bé a la seu central de l’IOC (només estudiants residents a Barcelona ciutat) o al centre de suport per al GES que heu escollit dintre del període de matrícula.

Pas 6a  Pas 6 a. Només per a les persones que es matriculen en un Centre de Suport de GES: Acudiu al Centre de suport escollit, però abans comproveu l'horari i els dies de recollida de documentació a cada centre de suport.

Pas 6b  Pas 6 b. Només per a les persones que es matriculen a la seu central de l’IOC de Barcelona: Per poder formalitzar la matrícula a la seu central de l'IOC de Barcelona cal haver-se donat d'alta al campus, haver-hi completat totes les dades i penjat la documentació escanejada. S'ha d'assistir obligatòriament a una de les sessions informatives presencials que tenen lloc en el calendari següent:

Calendari de sessions novembre 2017

IOC-Barcelona

 • dilluns 6: matí a les 10h i tarda a les 16h.
 • dimarts 7: matí a les 10h.
 • dimecres 8: matí a les 10h.
 • dijous 9: matí a les 10h i tarda a les 16h.
 • divendres 10: matí a les 10h.

Es recomana ser-hi 10 minuts abans de l’hora d'inici de la sessió. Si per manca de capacitat no us podeu matricular en una sessió, rebreu un número de reserva per a la sessió següent; si el darrer dia no teniu  número  haureu d'esperar al proper període de matrícula.

En la sessió us atendrà individualment un tutor o una tutora de l'IOC que us informarà dels estudis i —segons la vostra disponibilitat de temps— us proposarà l’itinerari formatiu més adequat per obtenir el títol de Graduat o graduada en educació secundària.

Si accepteu l’itinerari formatiu i el compromís que preneu amb l’IOC, heu  d’adreçar-vos a la secretaria del centre per presentar la documentació i confirmar la inscripció.

Si tot és correcte, rebreu un comprovant d’inscripció amb la informació següent:

 • Les dades personals i acadèmiques i el nom d'usuari o usuària per accedir al campus de l’IOC,
 • El preu de la matrícula i el document per fer-ne efectiu el pagament a Catalunya Caixa (amb targeta de crèdit a l'aplicació, al caixer automàtic o en una oficina),
 • El nom del tutor o la tutora i la llista de mòduls a què us heu inscrit aquell trimestre.

Tot aquest procés pot durar, com a màxim, 1h 30minuts.


Pas 7  Pas 7. Per acabar el procés de matrícula heu de fer el pagament dins el termini indicat al full de pagament; no s'admetran pagaments fora de termini.

Podeu triar algun d'aquests sistemes:

 • Amb targeta de crèdit a través de la pròpia aplicació web (24h/7dies a la setmana).
 • En qualsevol caixer automàtic de Catalunya Caixa o BBVA (24h/7dies a la setmana).
 • En qualsevol oficina de Catalunya Caixa o BBVA (veure les hores d'oficina/dies laborables de la setmana de l'oficina triada)

Si trieu fer el pagament presencialment, informeu-vos abans a la vostra oficina de Catalunya Caixa o BBVA dels horaris en què admeten pagaments per no quedar-vos fora del termini.

Estudiants antics Estudiants  antics

Tutorial i ajuda  Informació


Pas 1  Pas 1. En el període de matrícula cal que us poseu en contacte amb el vostre tutor o la vostra tutora i acordeu el Pla de treball trimestral. La persona tutora marcarà els mòduls on us ha inscrit i us avisarà perquè feu el pagament. Vegeu l’apartat Preus de la matrícula.

Si heu estat inactius durant més de 3 trimestres cal que demaneu una nova assignació de persona tutora. Envieu un missatge de correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. per a què se us assigni una persona tutora nova i reempendre els estudis.

Pas 2  Pas 2. Des de la Secretaria GES del campus de l’IOC, accediu a la pestanya Pagament per completar la matrícula. Hi trobareu:

 • Les vostres dades personals.
 • Els mòduls inscrits pel tutor o la tutora i l’import que heu de  pagar.
 • Les condicions que us comprometeu a acceptar per estudiar a l’IOC.


Pas 3  Pas 3. Si esteu d'acord amb el Pla de treball trimestral proposat, l'import indicat i les condicions d'estudi del GES, heu de generar el document de pagament definitiu (un cop marcat no es pot tornar enrere).

Pas 4  Pas 4.Per acabar el procés de matrícula heu de fer el pagament dins el termini indicat al full de pagament; no s'admetran pagaments fora de termini. Podeu triar algun d'aquests sistemes:

 • Amb targeta de crèdit a través de la pròpia aplicació web (24h/7dies a la setmana).
 • En qualsevol caixer automàtic de  Catalunya Caixa o BBVA (24h/7dies a la setmana).
 • En qualsevol oficina de Catalunya Caixa o BBVA (hores d'oficina/dies laborables de la setmana).