L'Institut Obert de Catalunya utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers en tots els seus serveis per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que accepteu el seu ús.
D'acord

Informació general

Graduat en educació secundària obligatòria, estudis a distància.

Calendari  Organització trimestral

Els estudis de GES a distància tenen una estructura trimestral. Vol dir que cada trimestre hi ha estudiants que comencen els seus estudis i d'altres que els acaben i obtenen el títol.

Els estudiants antics s'han de matricular també cada trimestre a través de la seva persona tutora.

Durada  Durada

Generalment es necessiten uns sis trimestres fins obtenir el títol de Graduat estudiant a distància a l’IOC. Aquesta durada, però, no és exactament igual per a tots els estudiants perquè no tothom pot dedicar el mateix temps als estudis i perquè cadascú té el seu itinerari formatiu, que pot tenir o no tots els mòduls, segons els coneixements previs acreditats abans de fer la matrícula.

Matèries d'estudi  Matèries d'estudi

Les matèries dels estudis per l'obtenció del títol de Graduat en educació secundària s’organitzen en els tres àmbits següents:

  • àmbit de la comunicació: llengua i literatura catalanes, llengua i literatura castellanes i llengua estrangera (anglès, francès, alemany o italià),
  • àmbit científic: matemàtiques, ciències i tecnologia i
  • àmbit social: ciències socials, música i educació visual i plàstica.

Dins de cada àmbit, les matèries s’estructuren per mòduls trimestrals i progressius però independents. Cada mòdul equival a unes 35 hores d’estudi i l’IOC recomana estudiar-ne quatre per trimestre, i la matrícula trimestral pot incloure un mòdul com a mínim i sis com a màxim.