El Graduat en Educació Secundària obligatòria (GES) és la titulació bàsica que poden obtenir les persones majors de 18 anys i és equivalent a l'ESO.

Els estudis de GES es poden fer presencialment als centres i les aules de formació de persones adultes, o a distància a l’Institut Obert de Catalunya. Els estudis de GES a l'IOC es basen en l'avaluació contínua, la tutorització i en una gran flexibilitat organitzativa. L’obtenció del graduat, a més de millorar la formació bàsica de les persones adultes i la seva situació professional i laboral, permet accedir als estudis de batxillerat i als cicles formatius de grau mitjà d’FP.

 

Dates del curs

Trimestre d'hivern 2020

Inici de curs
10 de gener de 2020
Final de curs
27 de març de 2020

Trimestre de primavera 2020

Inici de curs
15 d'abril de 2020
final de curs
19 de juny de 2020

Propera matrícula

Trimestre de primavera 2020

Alumnat nou
del 10 al 14 de febrer de 2020
alumnat antic
del 27 de març al 2 d'abril de 2020

Trimestre de tardor 2020

Alumnat nou
del 3 al 10 de setembre de 2020
Alumnat antic
del 19 al 26 de juny de 2020 i del 3 al 10 de setembre de 2020

Pots començar els estudis de GES des de diferents nivells, segons els teus coneixements i estudis previs.

Preinscripció i matrícula

El primer pas per a poder fer la matrícula com a alumnat nou és fer la preinscripció. Heu d'emplenar el formulari de preinscripció i heu d'escollir el centre de suport on us voleu inscriure.

El centre de suport és el lloc on haureu d'anar presencialment a fer la matrícula i a fer les proves trimestrals de validació quan n'hàgiu de fer, així com qualsevol gestió administrativa relacionada amb els vostres estudis. El vostre tutor/a serà un professor/a d'aquest centre de suport.

Un cop feta la preinscripció, obtindreu un usuari i una contrasenya del nostre campus.

VULL PREINSCRIURE’M

* Si sou menors de 18 anys i voleu estudiar a l'IOC, abans de fer cap pas heu de consultar la secció Requisits d'accés.

* Si sou alumnes que vau estar matriculats al GES a l'IOC però fa trimestres que ho vau abandonar, heu de fer la matrícula en el període d'estudiants antics. Vegeu la informació de la pestanya "Com em matriculo de nou".

La documentació l'heu de penjar digitalitzada a la vostra Secretaria GES del campus. És un procés molt senzill.

Un cop tingueu l'usuari i la contrasenya, entreu al campus, aneu a l'apartat Secretaria GES i completeu les dades de la fitxa de dades personals.

Posteriorment, heu d'escanejar o fotografiar tota la documentació que necessiteu aportar. Un cop fet això, aneu a la pestanya Documents Aportats i pengeu, en els espais que correspongui, tota la documentació digitalitzada.

Per a matricular-vos heu d'aportar com a mínim el DNI. Si voleu accedir a convalidacions, heu de penjar també els certificats de notes d'estudis anteriors. Així mateix, si voleu optar a reducció o gratuïtat de matrícula, heu d'aportar una còpia dels documents que hi donen dret.

Els originals de tots aquells documents que pengeu a Secretaria GES els haureu de portar al centre de suport on completeu presencialment la matrícula. D'aquesta manera en comprovarem l'autenticitat i els compulsarem.

 

Per a fer la matrícula és imprescindible anar presencialment al centre de suport de l'IOC que hàgiu escollit en la preinscripció. Allà heu de portar la documentació original per tal que us compulsin les còpies digitalitzades. Fareu una entrevista amb el responsable del centre, que us explicarà el funcionament dels estudis, quina part del currículum heu de completar i pactareu de quins mòduls us matriculeu.

Aquesta matrícula presencial s'ha de fer dins el període de matrícula en els horaris marcats per cada centre:

  • Si et matricules a un centre de suport, has de trucar al centre de suport escollit i t'informaran dels horaris d'atenció per a la matrícula de GES a l'IOC.
  • Si et matricules a la seu central de l'IOC a Barcelona, has d'assistir-hi en alguna d'aquestes hores: a les 10:00 o a les 12:00. Així mateix, en dilluns o dijous també hi pots assistir a les 16:00 o a les 18:00. Fora d'aquestes hores no s'atendran entrevistes de matrícula. És imprescindible ser puntuals.

Un cop feta la sessió informativa i la matrícula, haureu de formalitzar el pagament a través de la Secretaria GES i ja estareu matriculats a l'IOC.

Preus públics de la matrícula

A cada nou trimestre, l'alumnat ha de fer una nova matrícula. Però un cop feta la matrícula inicial, els següents processos de matrícula són molt més senzills. Només heu d'entrar al campus i durant el termini de matrícula per a estudiants antics enviar un missatge al vostre tutor/a amb una proposta de matrícula. Quan el vostre tutor/a us respongui, heu de fer el pagament de la matrícula a través de la Secretaria virtual del campus. Amb això ja estareu matriculats per a un nou trimestre.

Si sou alumnes que vau estar matriculats al GES a l'IOC però fa trimestres que ho vau abandonar, heu de fer la matrícula en el període d'estudiants antics:

  • Si coneixeu l'usuari i contrasenya per a entrar al campus, i un cop al campus teniu tutoria assignada al centre de suport desitjat, heu de fer el mateix procediment que la resta d'estudiants antics.
  • Si coneixeu l'usuari i contrasenya per a entrar al campus, però us voleu inscriure a un centre de suport diferent al que teníeu assignat, heu de sol·licitar el canvi adreçant-vos al nou centre almenys una setmana abans de l'inici del període de matrícula d'alumnat antic.
  • Si ja no teniu accés al campus, envieu un correu electrònic a gesinfo@ioc.cat amb l'assumpte "Alumne antic sense accés ni centre assignat", i amb el vostre nom, cognoms i DNI, almenys una setmana abans de l'inici de matrícula per als estudiants antics.

Informació detallada