L'Institut Obert de Catalunya utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers en tots els seus serveis per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que accepteu el seu ús.
D'acord

CCNA Routing and Switching de Cisco Networking Academy

 

Informació general

CISCO presenta el seu nou currículum CCNA Routing & Switching orientat a l'aprenentatge de conceptes i habilitats relacionades amb les xarxes informàtiques, protocols, serveis i aplicacions de xarxa.

En cada curs els estudiants aprenen conceptes de tecnologia amb el suport dels mitjans interactius i es realitzen pràctiques i activitats virtuals que reforcen l'aprenentatge. Durant el curs s'utilitza el material oficial de CISCO en castellà i es té accés a la seva acadèmia virtual (Cisco Networking Academy).

El pla d'estudis és apropiat per a estudiants de diferents nivells educatius com secundària, formació professional o estudis d'especialització. El pla d'estudis ajuda als estudiants a desenvolupar les habilitats necessàries per al món laboral i construeix una base sòlida per afrontar les carreres i programes de grau relacionats amb les xarxes.

El programa està integrat pels quatre cursos següents:

  • Introducció a les xarxes.
  • Principis bàsics d'encaminadors i commutadors.
  • Escalar xarxes.
  • Connexió de xarxes.

El programa dura quatre semestres, un semestre per curs (70 hores per semestre) i requereix, com a mínim, sis hores setmanals de dedicació. La matrícula es fa semestralment curs a curs. Per tant cada estudiant els pot cursar al seu ritme.

Després de completar dos cursos, els estudiants estaran preparats per fer l'examen de certificació de Cisco CCENT (*) i l'examen de certificació CCNA Routing & Switching (*) després de completar la sèrie completa de quatre cursos.

(*) Els examens de certificació són proves externes d'acreditació opcionals i no estan incloses en aquest curs.

 

Característiques generals

Durada 4 semestres
Hores totals 70 hores per semestre
Dedicació 6 hores setmanals
Modalitat Curs virtual
Jornada tècnica presencial 2n semestre

 

 

Currículum Routing & Switching

El currículum CCNA Routing & Switching es composa de 4 cursos:


CCNA1 R&S. Introducció a les xarxes

Presenta l'arquitectura, estructura, funcions, components i models d'Internet i xarxes informàtiques. Els principis d'adreçament IP i fonaments d'Ethernet, mitjans de comunicació i operacions. Al final del curs, els estudiants podran construir xarxes LAN simples, realitzar configuracions bàsiques d'encaminadors i commutadors i implementar esquemes d'adreçament IP.


CCNA2 R&S. Principis bàsics de routing i switching

Descriu l'arquitectura, components, i operacions d'encaminadors i commutadors en una petita xarxa. Al finalitzar d'aquest curs, els estudiants podran configurar i solucionar problemes d'encaminadors i commutadors i resoldre problemes comuns amb protocols com RIPv1, RIPv2, OSPF, LANs virtuals, i encaminaments VLAN en xarxes IPv4 i IPv6.


CCNA3 R&S. Escalar xarxes

Descriu l'arquitectura, components i operacions d'encaminadors i commutadors en una xarxa complexa. Els estudiants aprenen a configurar routers i switches amb funcionalitats avançades, incloent OSPF, EIGRP, STP i VTP en xarxes IPv4 i IPv6. Els estudiants també treballaran la implementació de DHCP i DNS dins d'una xarxa.


CCNA4 R&S. Connexió de xarxes

Contempla les tecnologies WAN i els serveis necessaris per mantenir aplicacions en una xarxa complexa. El curs permet als estudiants entendre els criteris de selecció de dispositius de xarxa i tecnologies WAN per a complir amb els requisits de xarxa necessaris desenvolupant coneixements i habilitats necessàries per posar en marxa IPSec i VPN en xarxes complexes.


Transició des de CCNA Discovery

Els alumnes que hagin cursat i superat estudis del currículum CCNA Discovery a l'IOC poden continuar amb el nou currículum CCNA Routing & Switching segons la següent guia:

 

Curs CCNA Discovery superat a l'IOC Curs següent de CCNA R&S 

Networking per a la llar i les petites empreses

Principis bàsics de routing i switching

Treball en petites i mitjanes empreses o ISP

Escalar xarxes

Introducció a l'encaminament i a la commutació a l'empresa

Connexió de xarxes

 

Matriculació

Atès que hi ha 60 places per curs, aquestes s’atorguen segons l’ordre de matrícula. Per poder fer cada curs hi ha d’haver un mínim de 20 alumnes.

Propera matrícula

Veieu calendari de matrícules

Preu per semestre 130 Euros
Nombre de places 70 (cal una matrícula mínima de 20 alumnes)
Curs ofertats

Curs 1

Curs 2 ( tan sols per a antics alumnes que hagin superat el bloc 1 )

Curs 3 ( tan sols per a antics alumnes que hagin superat el bloc 2 )

Curs 4 ( tan sols per a antics alumnes que hagin superat el bloc 3 )

Consideracions importants Donat que el nombre de places és limitat, les places es concediran per estricte ordre de matrícula.

 

 

Accediu a l'aplicatiu de matrícula