L'Institut Obert de Catalunya utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers en tots els seus serveis per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que accepteu el seu ús.
D'acord

Informació General

Què és?

L'EOI IOC és l'oferta educativa de les Escoles Oficials d'Idiomes d'anglès no presencial en la modalitat online, integrada a l'Institut Obert de Catalunya per tal de facilitar l'extensió de l'oferta per tot el territori i garantir la qualitat dels ensenyaments.

L'EOI IOC assegura la formació del seu alumnat amb l'objectiu que aquest assoleixi progressivament el nivell Bàsic, Intermedi i Avançat i de les Escoles Oficials d'Idiomes i organitza els exàmens per a l'obtenció de les certificacions oficials corresponents.

 

Finalitat

La finalitat d'aquests ensenyaments d'idiomes és capacitar l'alumnat en l'ús efectiu de la llengua com a vehicle de comunicació general fora de les etapes obligatòries del sistema educatiu.

Aquests ensenyaments d'idiomes també volen fomentar el plurilingüisme en la societat catalana, prioritzant les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes en la seva vida adulta, tant pel que fa a l'adquisició o perfeccionament del coneixement d'idiomes com a la certificació dels seus nivells de competència en l'ús d'aquests idiomes.

L'assoliment d'aquestes finalitats comporta:

  • Adquirir les habilitats bàsiques receptives i productives, tant del llenguatge oral com de l'escrit.
  • Desenvolupar estratègies comunicatives en diferents àrees de comunicació.
  • Desenvolupar estratègies per a l'aprenentatge autònom i continu de llengües, que puguin facilitar l'ús de l'idioma en l'exercici d'activitats professionals i en altres àmbits de la cultura o d'interès personal.
  • Desenvolupar actituds positives envers la diversitat lingüística i el pluralisme cultural del món actual.