Notícies

L'IOC té  entre els seus valors la cooperació i la solidaritat. En la situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus hem volgut aportar el nostre granet de sorra per fer més passador el període de confinament tot obrint els nostres materials formatius.

Així, a l'oferta permanent dels cursos del projecte miniops i dels materials d'estudis dels cicles formatius d'FP, el passat 27 de març vàrem obrir 4 aules d'autoformació a les quals ara mateix ja s'hi han inscrit més de 500 persones.

A partir de dilluns, a més, el Departament d'Educació, a través dels entorns Alexandria i el nou Eix difondrà dos blocs de materials que ha ofert l'IOC per a la comunitat educativa:

  • Materials per a Batxillerat: hi ha 29 cursos moodle per compartir, un per cada assignatura de Batxillerat. Aquests cursos contenen materials d'estudi i alguna activitat autocorrectiva. La idea és que al nou portal Eix estiguin en obert per a qualsevol usuari, és a dir, poden quedar oberts tant a professorat d'institut que s'han de preparar la virtualització de les seves aules pel trimestre vinent, com a estudiants que vulguin entrar a consultar-los com qui consulta un llibre de text.
  • Cursos moodle de GESO: hi ha uns 12 cursos, un per cada mòdul de GES que es preveu oferir al trimestre de Primavera. Aquests cursos van adreçats als professors de Centres de Formació d'Adults (CFA) que passada la Setmana santa han de començar la seva docència del 3r trimestre virtualitzada. Contenen tant els materials d'estudi com les activitats que s'hi poden fer. Només cal que els coordinadors/directors dels CFAs els descarreguin i els restaurin al seu espai de centre a agora.xtec.cat  o a l'espai equivalent a Eix.

Aquí podeu veure la notícia apareguda al TN d'avui sobre el tema, així com una petita entrevista a una estudiant de l'IOC.

Esperem que aquests materials contribueixin a alleujar el confinament i ajudin a moltes persones que diuen: #joemquedoacasa