Notícies

El Govern ha aprovat avui el decret que regula l’Institut Obert de Catalunya (IOC). El text defineix quina és l'estructura i funcionament d’aquest centre d’ensenyament a distància, alhora que dona una major seguretat jurídica al servei públic que presta.

L’institut és un centre amb 14 anys d’història dedicat exclusivament a la formació de persones adultes a distància. És l’únic centre públic a distància de tot Catalunya i s’hi imparteix una variada oferta d’ensenyaments no universitaris. Amb la nova norma, l’IOC podrà seguir avançant en el seu propòsit d’esdevenir un referent de la innovació educativa a Europa en l’àmbit de la formació a distància i de les noves oportunitats.

El decret reflecteix la singularitat pròpia de l’educació no presencial, caracteritzada per l’ús dels mitjans tecnològics i l’aprenentatge autogestionat i flexible. Al mateix temps, preveu la necessitat de disposar d’uns recursos didàctics adequats i d’un professorat competent en noves tecnologies i models d’aprenentatge no presencial que hi doni suport i incorpora una oferta formativa variada i flexible, ajustada a la demanda i a les necessitats de la societat actual.

Cal recordar que en l’actual situació de confinament a causa de la Covid-19, el Departament d’Educació va publicar en obert l’abril passat els continguts i recursos educatius de l’Institut Obert de Catalunya. D’aquesta manera, es vol posar aquests materials a disposició de les persones que en vulguin fer ús mentre duri el tancament dels centres educatius. De forma excepcional, s’han obert, entre altres, tots els cursos de Batxillerat o els mòduls per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

Des que s’han obert els recursos de l’IOC, s’ha accedit a gairebé 106.000 materials. Els més consultats els dos darrers mesos són anglès (7.490), biologia (7.400), història (5.800), matemàtiques (5.600) i llengua catalana (5.500), entre altres recursos.

Nota de premsa