Notícies

Bon dia, sóc en Joan Queralt, el director de l'IOC.

Vull enviar aquest missatge a tots els estudiants per tranquil·litzar-vos pel que fa als estudis en línia que esteu cursant a l'IOC.

L'IOC és l'excepció al tancament de tots els centres docents de Catalunya perquè la nostra activitat acadèmica té lloc a través del campus IOC, que es basa en el funcionament d'Internet. Per això, tot i que el passat 13 de març vam tancar les instal·lacions de la nostra seu de l'Avda.  del Paral·lel de Barcelona, l'ensenyament i l'aprenentatge no s'ha aturat. Els cursos estan tots oberts i en funcionament, el professorat i el personal administratiu està teletreballant i vosaltres, estudiants, podeu seguir les activitats lectives com era habitual fins ara.

Els estudis de Secundària per a persones adultes (GES) estan acabant el trimestre d'Hivern 2020 en les millors condicions possibles en aquesta inèdita situació. Les proves presencials que s'havien de fer el dia 23 es van virtualitzar i tots els estudiants amb dret a fer-les les van poder fer al campus IOC. Això va representar un esforç molt gran de feina i coordinació del professorat i els centres de suport, però hem aconseguit que ningú sortís perjudicat per les mesures de contenció del coronavirus. Així, aquest divendres es farà telemàticament la Junta d'avaluació i es podran publicar les qualificacions segons el calendari previst. Alhora, s'obrirà la matrícula d'estudiants antics pel trimestre de Primavera 20 que començarà el 15 d'abril, també seguint el calendari.

Pel que fa al Batxillerat i les Proves d'accés, l'activitat acadèmica al campus IOC continua també segons el calendari previst. Ara bé, com que aquests estudis tenen molta relació amb el que passa en els centres presencials, no podem avançar quina serà la solució que finalment donarà el Departament d'Educació. S'ha avançat pels mitjans de comunicació que les proves de la Selectivitat es faran entre el 22 de juny i el 10 de juliol i es flexibilitzaran les preguntes. És d'hora encara per saber com es farà l'avaluació en aquests dos estudis, però el Departament d'Educació ja ha dit que es faci el que es faci no es perjudicarà en cap cas els estudiants que no hagin pogut seguir els estudis durant la crisi sanitària. Hem d'estar al cas, per tant, de les informacions oficials que contínuament van apareixent.

Els estudis de Formació Professional també continuen el seu ritme al campus IOC, però s'han aturat les gestions associades al treball administratiu que es reprendran així que sigui possible. Aquí hi ha també la incertesa de què passarà amb les PAF del mes de maig, si es podran fer presencialment o no. Primer de tot caldrà saber les condicions sanitàries del moment, però siguin les que siguin a l'IOC ja estem avaluant els diferents escenaris amb què ens podem trobar i, per això, ja estem treballant per buscar diferents alternatives per poder fer l'avaluació final en les millors condicions possibles i, repeteixo, de manera que ningú no en surti perjudicat. A més de les PAF, hi ha també un parell d'aspectes que tenen relació amb la presencialitat, com són les Jornades tècniques i les Pràctiques a l'empresa. En aquests dos punts estem a l'espera de l'evolució de la situació sanitària i de les instruccions del Departament d'Educació, però sigui quina sigui la sortida que finalment donem, sempre respectarà els drets dels estudiants.

El mateix podem aplicar als estudis de la Formació Pedagògica i Didàctica (FPD), on també hi ha una component presencial de pràctiques. Ja s'està examinant la millor manera de fer l'avaluació final i la que acabem aplicant de ben segur no perjudicarà ningú.

Els estudis de l'EOI de l'IOC, tots els nivells d'Anglès i l'Alemany inicial, continuen la seva activitat en línia tal com estava programada. Com en el cas de l'FP, estem analitzant les diferents situacions amb què ens podem trobar al mes de juny per fer l'avaluació conduent als certificats. També, com a la resta d'estudis, sigui quina sigui la solució que plantegem anirà en la línia d'acabar el curs en les millors condicions i sense perjudicis per cap estudiant.

Actualment tenim oberta la inscripció als cursos de competències digitals Competic3. És una matrícula en línia, com ho són els cursos i, per tant, podem seguir el calendari proposat a l'inici d'aquest curs. Esperem començar l'activitat lectiva el propvinent 16 d'abril i que es desenvolupi sense  entrebancs.

Per acabar i resumint. Malgrat l'hora difícil que ens ha tocat viure a tots plegats, a l'IOC seguim teletreballant i planificant les accions que hem d'emprendre. Les accions que durem a terme seguiran les indicacions que ens dóna el Departament d'Educació i que nosaltres traslladem a la pràctica seguint les seves orientacions, que bàsicament són: acabar el curs en les millors condicions possibles i sempre respectant les expectatives de tothom.

Cuideu-vos molt,

Joan Queralt Gil

director