Bloc de text

En aquests 4 lliuraments he après:

Sumar, restar, multiplicar i dividir nombres naturals, enters i racionals.

Saber trobar el m.c.m. i el m.c.d. de nombres naturals.

Conèixer les prioritats de les operacions i dels parèntesis.

Ordenar i saber representar gràficament els diferents tipus de nombres (naturals,enters i racionals).

Introducció al full de càlcul Calc de l'OpenOffice.

Classificar els diferents tipus d'angles i conèixer les diferents unitats de mesura d'aquests (angles sexagesimals i radians).

Conèixer i saber aplicar els teoremes de Pitàgores i Tales .

Saber calcular les àrees de les figures més usuals (quadrilàters i polígons regulars,

cercle.,triangles..) així com el càlcul de volum de figures senzilles. Calcular la longitud de la circumferència i la longitud d'un arc de una circumferència.

 

En començar el 1 Lliurament no recordava que era el mcm, mcd o resoldre els més senzills problemes. Però amb els apunts i els exercicis em vaig adonar del fàcil que era. En el 2 Lliurament amb les fraccions amb el simple que és fer restes, sumes i no les arribava a entendre. I que dir del 3 Lliurament amb els radians això si que em va arribar a desesperar, però al final ho vaig arribar a comprendre amb l'ajuda de les activitats d'aprenentatge i del fòrum. En el 4 Lliurament el volum de l'esfera, prisma, triangles ... em semblava que no anava a resoldre'ls però les ajudes en els enunciats amb les formules i altres apunts m'ho deixaven prou clar. En resum he passat nervis, desesperació perquè alguns problemes se'm resistien, però quan per fi els solucionava i treia notes altes m'alegrava moltíssim. Només espero que els propers lliuraments de matemàtiques siguin igual o millor que els que he tingut. Els reptes han estat una part en la que he après ha resoldre problemes o simplement recordar els nombres primers, d'una forma divertida i la qual s'agraeix. Estic molt contenta amb el resultat de tots els lliuraments i del que he arribat a aprendre.

 

 

El que m'agradaria recordar son:

 

Posar un repte perquè els meus companys el puguin resoldre.

Suma i resta de fraccions.

Calcular el volum d'una esfera

Calcular el radi d'una circumferència

Calcular els radians.